› In English
Ajankohtaista

Tiedotteita 2016

31.8.2016 10.30

Autoalan superviikonloppuna paljastuu Vuoden Auto Suomessa 2017

Vuoden Auton Suomessa (VAS) valitaan jo kolmannen kerran. Tänä vuonna äänestyksen tulos näytetään entistä upeammissa puitteissa Auto 2016 -tapahtuman yhteydessä perjantaina 18.11. Vuoden merkittävimmän autouutuuden valitsee Auto- ja liikennetoimittajat ry:n (AuLi) jäsenistö. 

Vuoden Autoja on valittu jo pitkään, mutta vasta vuonna 1963 saatiin Euroopassa koottua arvovaltainen raati, joka on jo yli viisikymmentä kertaa äänestänyt siitä, mikä on Car of the Year (COTY) Euroopassa. Paljon myöhemmin vastaava valinta alettiin tehdä myös Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Vajaat kymmenen vuotta sitten COTY sai kilpailijakseen koko maailman kattavan World Carin.

Suomessa yksittäiset lehdet ovat tehneet vuosien mittaan omia valintojaan, mutta yhtenäistä mediasta riippumatonta Vuoden Autoa ei valittu ennen kuin kaksi vuotta sitten. Asiaa valmisteltiin pitkään. Suomessa päätettiin noudattaa pitkälti samaa äänestystapaa kuin COTY:ssa. Lisäksi pidettiin oikeana ratkaisuna antaa Vuoden Auton arvonimi vain yhdelle uutuudelle, vaikka pikkuauton, urheiluauton ja loistoauton vertaaminen keskenään voi tuntua vaikealta. Valinnassa tärkeimpänä tekijänä on rahalle saatava vastine.

Vuoden Auto 2017 -arvonimestä kilpailevat edellisen vuoden marraskuun alun ja kuluvan vuoden lokakuun lopun välillä myyntiin tulleet uutuusmallit. Ehdokaslista julkistetaan lokakuun 28. päivänä. Alustavalla ehdokaslistalla on 26 mielenkiintoista uutuutta. Niistä peräti kymmenessä polttomoottorin apuna on sähköä tai polttomoottori on korvattu kokonaan sähköllä toimivalla. 

Marraskuun ensimmäisenä päivänä uutuudet ovat koeajettavana Malmin lentokentällä. Ensimmäisen äänestyksen jälkeen kuusi eniten ääniä saanutta jatkaa toiselle kierrokselle. Jälkimmäisessä äänestyksessä tuomareina toimivilla AuLin jäsenillä on 15 ääntä, jotka he jakavat parhaaksi katsomallaan tavalla ehdokkaiden kesken.

Perjantaina 18. marraskuuta järjestettävässä juhlagaalassa nähdään, mikä on Vuoden Auto Suomessa 2017. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MTV 3 Katsomossa. 

 

Lisätietoja:      Toni Jalovaara, AuLin puheenjohtaja, puh. 0400 821 993, toni.jalovaara@inmen.fi


Palaa otsikoihin