› In English
Ajankohtaista

Uutiset


Uutiset

8.5.2020 10.50

Moottoriliikenteen ansiomitalit 2020 myönnetty

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka on myöntänyt moottoriliikenteen ansiomitalit vuodelle 2020. Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Mitali myönnettiin muun muassa eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan pitkäaikaiselle valiokuntaneuvos Mika Boedekerille. Mitalin saaneiden joukossa olivat myös Autoalan Keskusliiton 1. varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen hallituksen jäsen Mikko Huopalainen Toyota Tsusho Nordic Oy:stä sekä Suomen Autokierrätyksen toimitusjohtaja Arto Silvennoinen.

Valiokuntaneuvos Mika Boedeker on toiminut eduskunnan kanslian valiokuntaneuvoksena vuodesta 1995 alkaen. Hän on toiminut vuodesta 1999 liikenne- ja viestintävaliokunnan valiokuntaneuvoksena ja valiokunnan sihteerinä. Boedeker on luotsannut liikennealan lainsäädännön kannalta eduskunnan tärkeimmän valiokunnan työtä jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

Toimitusjohtaja Mikko Huopalaisella on pitkä työkokemus autoalalta. Hän on toiminut autoalalla ja autorahoituksessa yli 30 vuotta. Viimeiset reilu kymmenen vuotta hän on toiminut Toyota Tsusho Nordic Oy:n toimitusjohtajana ja vuodesta 2020 yhtiön Executive Adviserina sekä hallituksen jäsenenä. 

Mikko Huopalaisella on ollut vuosien aikana merkittävä rooli Autoalan Keskusliiton hallituksessa sekä liiton jaostyöskentelyssä. Hän on myös edustanut autoalaa AKL:n edustajana Kaupan liiton hallituksessa. Mikko Huopalainen on myös aktiivisesti toiminut Toyota Kauppiaat ry:n hallituksessa sekä Helsingin Autoalan Liikkeiden Yhdistys ry:n hallituksessa ja yhdistyksen puheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Arto Silvennoisen rooli autojen kierrätysjärjestelmän luomisessa on ollut ratkaisevan tärkeä. Autotuojat ja -teollisuus ry perusti Suomen Autokierrätys Oy:n vuonna 2002 tuottajayhteisöksi, jonka tehtävänä on vastata henkilö-, paketti- ja matkailuautojen sekä sähkökäyttöisten autojen ajovoima-akkujen kierrätyksen organisoinnista ja siitä tiedottamisesta jäsenyritystensä puolesta. Silvennoisen aikana romuajoneuvojen vastaanottopisteverkosto on laajentunut jo lähes 300:n eri puolilla maata sijaitsevan pisteen verkostoksi, joka toimii valtakunnallisesti kattavana kierrätysjärjestelmänä. Viime vuosina Autokierrätys on lisäksi laajentanut toimintaansa ajovoima-akkujen kierrätykseen varautuen sähkökäyttöisten autojen yleistymiseen sekä akkujen kierrätyksen ja raaka-aineiden kiertotalouden haasteisiin.

Moottoriliikenteen ansiomitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 211 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Lisätietoja

LVM:n tiedote


Palaa otsikoihin