› In English
Ajankohtaista

Uutiset


Uutiset

7.5.2021 14.00

Moottoriliikenteen ansiomitalit 2021 myönnetty

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka myönsi 7.5.2021 Moottoriliikenteen ansiomitalin kymmenelle tieliikenteen toimintaa edistäneelle henkilölle. Mitali myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Mitali myönnettiin Logistiikkayritysten liiton toimitusjohtaja Pekka Aaltoselle, Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissalle, Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Pia Vuorelle, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalaiselle, ylikonstaapeli Timo Jaakkolalle, Länsilinjat Oy:n toimitusjohtaja Terhi Penttilälle, Mikkelin Autokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Timo Lahdelle, EK:n johtava asiantuntija Tiina Haapasalolle, Volvo Finlandin aiemmalle pitkäaikaiselle tuoteinsinööri Tom Rönnbergille sekä Autoalan Tiedotuskeskuksen liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenojalle.

Mitalin saaneista monet ovat ansioituneet erityisesti alan yhteistyön ja vuoropuhelun kehittämisessä. Autoalan Keskusliiton Pekka Rissa on osallistunut aktiivisesti auto- ja liikennealan yhteistyön kehittämiseen niin autoalan sisällä kuin laajemmin liikenne- ja kuljetusalan järjestöjen ja sidosryhmien kesken. Hän on luodannut Autoalan Keskusliittoa kohti laajempaa yhteiskunnallista keskustelua moottori- ja tieliikenteen merkityksestä. Rissan työ järjestökentän yhteistyön ja yhteen hiileen puhaltamisen lisäämiseksi on ollut määrätietoista ja pitkäjänteistä. 

Mitalin saanut Pekka Aaltonen on toiminut eri työtehtävissään aktiivisesti logistiikka-alan kehittämiseksi ja ollut nostamassa esille tiekuljetusten ja tieliikenteen merkitystä liikennepoliittisessa keskustelussa, vuoropuhelussa eri viranomaisten kanssa ja liikennettä koskevassa lainsäädäntötyössä. Hänellä on monipuolinen tausta logistiikan, tieliikenteen ja teknologian edistämisen osaamisalueilta tutkimus- ja virkamiestehtävistä. Siirryttyään logistiikka-alan järjestökenttään vuonna 2011 hän on aktiivisesti lisännyt yhteistyötä alan eri sidosryhmien ja elinkeinoelämän välillä.

Tiina Haapasalo on tieliikenteen ja tiekuljetusten asiantuntijaroolissaan pitkäjänteisellä tavalla rakentanut siltaa järjestö-, virkamies- ja päättäjäkentän ja elinkeinoelämän välillä. Hän on omalla toiminnallaan ollut kehittämässä alan järjestökentän yhteistyötä ja vuoropuhelua liikennepolitiikan eri osa-alueilla. EK:ssa Haapasalo on ansiokkaasti koordinoinut liikenne- ja logistiikka-alan toimijoiden välistä yhteistyötä muun muassa liikenneinfraan, liikenteen päästövähennyksiin, liikenteen verotukseen ja liikenteen elinkeinoelämävaikutuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksestä. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien tähän mennessä yhteensä 221 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöorganisaatio, jonka jäseniä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja

asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 040 570 9070

Ministeriön tiedote mitaleista


Palaa otsikoihin