› In English
Ajankohtaista

Uutiset


Uutiset

13.1.2021 12.21

Sadasta nollaan - matkalla kohti fossiilitonta tieliikennettä, kutsu webinaariin

Liikenteen verotus ja liikenteen päästöjen vähentämiskeinot ovat vuoden tärkeimpiä liikennepolitiikan puheenaiheita. Päästöjen vähentämiskeinojen paletti on teemana myös liikenne- ja kuljetusalan elinkeinojärjestöjen perjantaina 15.1. klo 9-12 järjestettävässä webinaarissa. Tilaisuuden juontaa toimittaja Jaakko Loikkanen.

Eri puolueiden kantoja liikenteen verotukseen ja päästövähennyksiin luodataan keskustelussa, jossa ovat mukana valtiovarainministeri Matti Vanhanen (Kesk.), liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (SDP), ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen (Vihr.) ja sekä eduskuntaryhmien puheenjohtajat Kai Mykkänen (Kok.) ja Ville Tavio (PS).

Ohjelmassa on luvassa myös EU-komission DG Moven pääjohtaja Henrik Hololein katsaus EU:n tuoreeseen liikennestrategiaan sekä ajankohtaisia puheenvuoroja ja keskustelua eri päästövähennyskeinoista, kuten biopolttoaineista, logistiikan digitalisaatiosta ja tieverkon kunnon vaikutuksista päästöihin.

Tutustu alla tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 14.1.

Tilaisuuden aikataulu ja ohjelma

Ilmoittautumislinkki

Tervetuloa mukaan avaamaan keskustelua päästövähennyksistä!

 

Pekka Rissa, Autoalan Keskusliitto

Tero Kallio, Autotuojat ja -teollisuus ry

Tiina Haapasalo, Elinkeinoelämän Keskusliitto

Mika Mäkilä, Linja-autoliitto ry

Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten liitto ry

Pasi Perhoniemi, Suomen Autoteknillinen liitto SATL ry

Iiro Lehtonen, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Jenni Välimäki, Suomen Taksiliitto ry

Lisätietoja tilaisuudesta

Hanna Kalenoja, Autoalan Tiedotuskeskus, hanna.kalenoja@aut.fi, p. 050 5344 750

Autoalan Tiedotuskeskus on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen, katsastuksen ja autokierrätyksen toimialoilta. Tiedotuskeskuksen omistavat Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus ry.


Palaa otsikoihin