› In English
Ajankohtaista

Tiedotteita 2012

16.8.2012 11.47

Kuluttajat tietoisia auton lainmukaisesta kierrätyksestä - Heinäkuussa ennätysmäärä romutustodistuksia

Heinäkuussa kirjoitettiin ennätyksellinen määrä romutustodistuksia, peräti 7409 kappaletta. Romutustodistusten määrä kasvaa jatkuvasti, mikä kertoo siitä, että yhä useampi auton omistaja on tietoinen auton asianmukaisesta kierrätyksestä. Kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa on kirjoitettu 35 232 romutustodistusta ja kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna on 3,8 prosenttia.

Romutustodistusten määrän kasvusta huolimatta noin 30 000 autoa ”katoaa” vuosittain. Kukaan ei tiedä mihin näissä autoissa oleva jäte, kuten öljyt sekä jarru- ja jäähdytysnesteet joutuvat. Lisäksi kaikki autot joista ei tehdä romutustodistusta jäävät ajoneuvorekisteriin ja viimeisen omistajan vastuu autosta jatkuu.

Auton saa lopullisesti pois ajoneuvorekisteristä toimittamalla sen Suomen Autokierrätyksen viralliseen vastaanottopisteeseen, jossa autosta kirjoitetaan romutustodistus. Romutustodistus varmistaa sen, että autoa ei voi enää rekisteröidä liikenteeseen. Lisäksi vuotuinen ajoneuvovero ja liikennevakuutus päättyvät automaattisesti. Kierrättäminen on viimeiselle omistajalle maksutonta.

Suomen Autokierrätyksen viralliseen kierrätysjärjestelmään kuuluvat vastaanottopisteet löytyvät osoitteesta www.suomenautokierratys.fi/vastaanottopisteet

Lisätietoja: 
toimitusjohtaja Arto Silvennoinen, puh. 0207 928 852
www.suomenautokierratys.fi



Palaa otsikoihin